När jag klev utanför min egen komfortzon | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

När jag klev utanför min egen komfortzon

För att utvecklas så måste man kliva utanför sin komfortzon. Eller hur? Det var det som skedde den där gången för X antal år sedan då jag tillfälligt glömt bort min extrema scenskräck jag levt med sedan barnsben och åkte på min första grundutbildning signerat Les Mills. Längre utanför en komfortzon än så kan man omöjligt komma. För nu pratar vi om en scenskräck där jag inte ens klarade av att framföra ett anförande framför min skolklass i grundskolan. Det var som ett medfött psykiskt handikapp som lamslog mej totalt bara man pratade om att säga något framför en grupp. Och mycket riktigt så var uppgiften mej övermäktig. Jag åkte hem med ett fett FAIL efter två dygn. Men efter en veckas nötande med hjälp från två av mina mentorer i en sal med säkerligen 30-40 timmars stötandes och stånkandes så blev jag tillslut godkänd på min komplettering.

Hade det inte varit för min brinnande passion för fysisk träning och mental hälsa så hade den här historien stannat vid ett FAIL. För mitt psyke sade mej hela tiden att det här var mej övermäktigt. Det var endast min inre låga som sade mej ”Det här är din chans till ett nytt liv. Så res dej upp och suck it up om du vill vara med på tåget. Du får endast den här chansen”.

Efter att jag fick mitt PASS i den här min första utbildning så har utanför min comfortzon blivit något jag lever för. Ju längre utanför, desto mer intresserad blir jag. Det är nästan som att det blir en utmaning om jag får ett förslag som verkar vara extremt svårt att klara. Och för varje utmaning jag faktiskt klarar så vill jag byta ut fler bekvämligheter till förmån för nya utmaningar. Det har blivit som ett positivt gift som jag bara vill ha mer av.

Målet är att aldrig vara nöjd. Ständig utveckling är min paroll! Vad morgondagen bär med sej för skön utmaning vet jag inte än. Men jag är säker på att den kommer att gäcka mej! Oavsett vad den må vara av för karaktär!

Exakt den här resan kan du göra med! Så res dej upp och hugg tag i något okänt som du kan lära dej!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess

  Johan! Du är den jag kände mig trygg med på grundutbildningen, den som jag ”parade” ihop mig med på första övningen. Jag var ju den långa tjejen 🙂 Du hade passion och vilja och var (är) en så varm person. Och älskade kaffe 😉 Jag visste att ett FAIL inte skulle stoppa dig. Du är en fighter och för mig är combaten som gjord för dig. Det är så inspirerande att följa din resa i din utveckling. Haft äran att träffa på dig och din härliga fru några gånger. Ni är fantastiska tillsammans och verkar ha samma nyfikenhet på äventyr.
  Vi delar samma passion för träning och våran gemensamma combat. Du inspirerar mig med din glöd för träning och att ständigt vilja utvecklas men också med din syn på livet. Man måste gå sin egen väg och följa sitt hjärta. Det vore fantastiskt om vi någon gång fick möjligheten att teama ett pass 🙂 Fortsätt fightas och sprid din härliga energi Johan! Var rädda om varandra! Kram Tess.

  1. Eva Och Johan

   Taaack! 🙂
   Jag glömmer aldrig den morgonen och den helgen! Det som först blev en tyst och trevade start på morgonen, blev sedan en gemensam 2-dagars fight som aldrig kommer att ta slut. Detta fast vi är på olika platser i landet, du i Örebro och jag i Gävle. Du är en stor orsak till att jag ens tog mej igenom den utbildningen!

   När Coronan stadgat sej så måste vi få äran att gå ett ”riktigt kvartal” tillnamns och bara gå all in som back in the days! Där kan vi givetvis smida lite planer på att få till en teamning. Det är såå dags nu GIRL!
   Enade i BodyCombat, fast på olika platser! 🙏🏾👊🏽✊🏻

   Tack för dina fina ord bästa Tess! Dom inspirerar mej ännu mer! Och förstå att du är en viktig del av min resa med. Utan den delen hade det inte blivit ett PASS i slutändan!

Annons
stats