Ofrivillig övernattning i Surat Thani | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Ofrivillig övernattning i Surat Thani

När vi kom till Surat Thani vid klockan 17:30 idag så visade det sej att det inte gick några bussar eller delade minibussar vidare till Khao Lak för dagen. Av någon anledning kunde man ta sej till andra platser än Khao Lak. Om det beroende på att det var för långt eller inte ska jag låta vara osagt. Dock så visade det sej att vi har 4 timmar till i buss kvar innan vi är framme.

Vi bestämde oss för att övernatta här i Surat Thani idag. Imorgon bitti klockan 05:45 hämtas vi upp på hotellet och körs till bussen som ska ta oss till Khao Lak. Hotell fick vi hjälp att ordna av dom som hade resebyrån. Det blev både billigt och smidigt att göra så. Prismässigt lågt hotellen här en bra bit under halva priset på vad denna standard skulle kosta i turistorterna.

Tanken var att vi skulle äta något enkelt och lägga oss på rummet. Ambitionen att göra något av en enda kväll här fanns liksom inte. Men efter ett samtal med en som bor här så gick vi helt sonika på night market (kvällsmarknaden) ändå. När den råkade vara så nära så kändes det som att vi måste se den. Troligen kommer vi aldrig att få se den om vi inte ta chansen liksom.

Här erbjöds allt som man kan äta och dricka och lite till. Och i detta myllriga och ordnade kaos så trivdes vi trots att vi var trötta. Det är något grymt med dessa marknader. Man måste inte ens handla här, atmosfären är så nice!

Trötta och belåtna med massa nya intryck börjar det bli dags att lämna och åter ställa klockan på 05-tiden för att inte missa bussen vidare imorgon.En enklare frukost har vi köpt att ta med och äta på bussen. På så vis kan vi sova lite längre. Det kändes smidigast när det blir tidigt imorgon igen. Och förhoppningen är att vi når Khao Lak imorgon innan lunch.

Nighty Nighty y’all!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats