Ett glas för en vän | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Ett glas för en vän

En vän jag lärde känna för inte så länge sedan lärde mej ett och annat om vin, det är jag evigt tacksam för. Han lärde mej att Amarone-viner blott är vanliga viner som man fyllt upp med socker för att “rädda” dom. Jag glömmer aldrig när jag frågade honom om vad han tyckte om ett dyrare Amarone jag köpt och fick svaret: Det där vinet passar till din oxfilé (jag blev lättad), din tårta, och vad du vill ( inte fullt så impad). Först blev jag lite förskräck, men sen förklarade han och jag förstod.

Det här är mannen som lärde mej uppskatta franska viner. Jag hade fram tills dess mest “snaskat” på italienska. Med med denna snubbe så blev allt med den franska ådran så bra och tydligt. Nu älskar jag dom franska smakerna och dom mindre sockriga vinerna.

Idag är han inte med oss längre. Han togs ifrån oss snabbt och helt plötligt. Men jag är sedan vår korta vänskaps början en älskare av franska viner. Och idag fick jag mej ett par glas av Frankrike i hans anda.

Cykling och vin var och är vår gemensamma nämnare. Hoppas du har båda med dej nu mannen. Jag vill cykla med dej när jag kommer efter.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie-Louise Östlund

    Åh vad fint Johan! Ja så var det och han ville så gärna att du skulle utveckla ditt förhållande till viner. Och tänk om han sett din utveckling när det gäller träning och olika klasser du förkovrat dig i. Han tyckte så mycket om dig Johan❤️

Annons
stats