Ugnsbakad gröt | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Ugnsbakad gröt

Här om dagen åt vi ugnsbakad gröt till fruktost. Helt sjukt gott visade det sej. Det smakade som ett mellanting mellan sockerkaka, paj och gröt. Det var mättande och gott på ett sätt jag aldrig trott.

Det tar någon minut lägre än traditionell gröt, men är så värt det. Här kommer receptet som jag då lovade.

Ingredienser, 2 portioner:

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • en nypa kanel
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • En knapp dl kvarg
  • En näve blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Mosa bananen och tillsätt tillsammans med ägg och kvarg. Blanda ordentligt.
  4. Vänd i blåbären försiktigt så att de inte går sönder.
  5. Häll upp smeten i två små ugnsfasta formar.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Egen notis :

Ha gröten kvar i ugnen tills den fått rejält med färg. För oss tog det ett par minuter extra.

Delge gärna om ni testar detta. Vad tyckte ni ? Kanske har ni något tips som kan göra det lite annorlunda.

Källa :

Receptet är skapat av Karin Axelsson som driver bloggen Fitness Och Hälsa

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats