När låset går sönder rycker det lokala företaget in | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

När låset går sönder rycker det lokala företaget in

Innan jag åkte till jobbet igår så gav låset till ytterdörren upp , det var helt omöjligt att både låsa och låsa upp.

Turligt nog så var dörren i låst läge så det var iaf ingen panik inför natten för oss.

När jag vaknade idag så blev mitt första jobb att ragga upp en låssmed som kunde komma och hjälpa oss med dörren. Det här låter som ett rätt enkelt problem kan man tycka i en så pass stor ort som vi bor på. Riktigt så är det inte dock kan jag säga så här i efterhand.

Det finns tydligen tre firmor i Gävle som håller på med detta. Detta är alldeles för få märkte jag . Alla hade nämligen fullt upp och kunde omöjligt hjälpa till på kort varsel. En ville inte ta jobbet och en annan kom jag inte ens fram till trots tre försök.

När jag tillslut kom fram till den sista firman som är en mer lokal firma ( dom andra är rikstäckande kedjor) så sade dom att det var fullt med. Enda skillnaden var att dom tillade ” men det är inte ditt del , så det här löser vi”. Jag trodde att dom menade att dom skulle lösa det under veckan och var nöjd med det. Men det visade sej att en kille ringde 2 min senare och sade att han hade ett jobb på vår ort och pressade in oss på samma gång när han ändå var där. 30 min senare var allt good to go och lagat.

Man får säga vad man vill om lokala mindre firmor. Dom har en yrkesheder och en själ som inte större kedjor riktigt har. Jag känner mej så tacksam och glad över den här hjälpen att nästa gång jag ska göra nått med den här typen av grejer så går jag hit och ber om hjälp. Det här har inget med kostnaden att göra , det här är hur man möter och ser människor. Underskatta inte din lokala företagare som brinner för sitt gebit !

Var rädd om din lokala företagare , han är guld värd ! Något att tänka på i dessa tider med internationell handel och pressade priser.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats