Kvarg som inte är sträv ? | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Kvarg som inte är sträv ?

Jag är en sån som gillar lite beska och sträva smaker så som tranbär , granatäpple , gin och tonic , tonic vatten som det är osv . Av samma orsak så gillar jag naturell kvarg med .

Men ibland så vill även jag ha lite rundare smaker. Med rundare menar jag inte sött . Söta smaker så som marmelad , sirap, chutney av olika frukter och sånt går rejält bort för mej . Smaksatt kvarg från fabrik gillar jag absolut inte , det smakar kemilåda tycker jag . Jag menar smak som i att runda av och få till tex bärsmaker eller liknande .

Jag har kommit på hur man kan få sin kvarg , fil , yoghurt eller liknande rundare och mer smakrik utan att blanda in sötning och det är busenkelt .

Man tar bara sin naturella kvarg och häller i lite riven kokos , ju finare riven desto bättre . Sen rör man runt kokosen i kvargen tills den fått en segare konsistens. Där efter “micrar” man frysta bär (inte upptining ) tills dom tinat upp och “såsat av sej” . Häll sedan i endast såsen i bären och rör runt tills du inte ser något vitt alls . Därefter i med bären . Nu har du valet att ha dom kvar på kvargen eller att röra ner dom i , en smaksak helt enkelt .

Nu är konsistensen bra och smaken med . Bara att hugga in och äta .

Ps /kvarg och kesella är samma sak men olika tillverkare helt enkelt .

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats