Ett nyttigare alternativ till traditionell glass | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Ett nyttigare alternativ till traditionell glass

Ett nyttigare alternativ till glass eller efterrätt kan tyckas svårt att få få ihop på ett enkelt sätt . Men inget kunde vara mer fel , vi har ett alternativ som vi till och från gör .

Ingredienser :

Kvarg

Bär som du gillar

Gör såhär :

Ta fram en skål i lämplig storlek och klä den invändigt med gladpack .

Fyll sedan i blandade bär tinade eller färska så mycket du vill ha . Det här är din smaksättning .

Skeda i kvarg tills du känner att du är nöjd . Vi brukar dela en 5 dl förpackning , men då blir det en redig portion .

När du skedat i det du vill ha och plattat ut det i hela skålens bredd så lägger du allt samman i frysen . Frys det i runt 1,5-2,5 timmar , inte längre . Fryser du det för kort så stelnar inte kvargen och för länge så blir det stenhårt , du vill inte ha något av det . Istället känn men fingrarna lite då och då tills kvargen fryst och är ganska så stel och inte “flytig” när du trycker ner den .

När du tar ut den så lyfter du helt sonika upp “glassen” i gladpacken och vänder på den lite försiktigt .

Sen är det bara att äta den ur den skål som du fryst den i . Klart bara sådär liksom !

Notis :

Tycker du naturell kvarg är sträv så ska du veta att det sträva blir mindre när den är fryst . Vill du ändå inte ha naturell så välj smaksatt då . Men testa naturell först vet ja’ , kanske gillar du det ?

Om du väljer frysta bär , så tina dom först . Dels för dom smakar mer och blir mindre hårda då , men även för att dom “såsar” av sej lite då och den såsen smaksätter din “glass” lite extra .

Testa detta och kommentera hämta om di gillade eller inte gillade det . Kanske har du andra liknade recept du vill tipsa om ?

Ha det smaskigt ! Eller inte då … 😊

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats