Underbara Öland ! | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Underbara Öland !

Vi styrde kosan mot Ölandsbron direkt efter frukost imorse .

Att åka över bron mot Öland skapar alltid förväntningar hos mej . Jag vet vad som väntar mej och jag vill dit helst igår . Dom 1,1 milen bro känns långa , men jag vet alltid att det är värt det gång efter gång .

Den här gången öppnade vi med att ta av vänster efter bron och tog oss till Saxnäs och campingen där för lite bad . Vi har nog aldrig stannat till där förut , bara åkt förbi . Men det visade sej vara en grym plats för bad .

Det var långgrunt överallt , men längst ut på flytbryggan var det helt perfekt djup . Där blev det flera dopp . Vattentemperaturen var helt perfekt , lagom svalkande .

Efter Saxnäs åkte vi tillbaka till där vi åkte på ön och rätt över på andra sidan , dvs höger istället . På den sidan ligger Färjestaden och där hamnade vi för lunch .

Bland grymma restauranger som serverade alla möjliga härliga rätter vägrade kidsen att äta . Dom ville ha burgare och nuggets , go figure … Visst serverade den oansenliga restaurangen vi hamnade på kroppkakor som man givetvis ska äta på Öland minst en gång . Men det äter jag inte på ett “snabbhak” … Det äts på en riktig restaurang , nån måtta får det vara iaf !

Vidare mot Köpingsvik bar det efter lunch . Det är väl en resa på 4-5 mil från Färjestaden . Köpingsvik är en grym pärla ! Där är det mycket turister och rörelse , men det är verkligen mysigt där .

Vi tog oss igenom dom karaktäristiska och genuina shoppingtälten där . I dom är det märkes-outlet och även en del vardagliga bra-att-ha-grejer som givetvis ingen kan leva utan . Har man redan allt så kan man väl behöva ett par extra uppsättningar liksom !

När vi var nöjda i Köpingsvik så kuskade vi oss tillbaka mot bron i lugn och ro . Det är härligt att betrakta dom fina öländska väderkvarnarna som finns mest överallt här , så dom betraktade vi hela vägen mot bron igen .

Den öländska naturen är verkligen annorlunda mot fastlandet , lite mer som utomlands . Den är vacker och färgrik , men karg och vild på något vis. Har du inte sett den på plats så åkt dit och se med egna ögon . Missa då inte Alvaret som är det vackraste vackra , check it out med dina egna ögon!

Som älskare av dryck så söker jag alltid lokal bryggd på mina resor om det finns . Den lokala brygden säger en del om platsen jag besöker på något vis . Öland har både vin och öl , denna gång köpte jag öl . Ett par Ale och ett par lager fick följa med hem till middagen . Och denna gång blev jag faktiskt RIKTIGT imponerad , båda brygder var bättre än bra !

En rivig kotlett med sallad och fetaost mötte dom öländska brygderna såå bra ! När kvaliteten är såhär bra mår man som en kung ! På nästa resa blir det fler lokala brygder , testar nog det röda vinet med om jag hinner . Trodde inte att kvaliteten skulle vara såhär grym !

En grym sista dag här i regionen väl spenderad måste jag säga ! Men jag vet redan nu att jag kommer att återkomma fler ggr , här trivs jag och mår bra . Öland och Kalmar är UNDERBARA !

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats