Vetenskap och kultur idag | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Vetenskap och kultur idag

Det blev en vetenskaplig och kulturell dag idag helt otippat .

Vi öppnade med :

Det visade sej vara Europas största utställning av både autentiska och artificiella (många fina ord blir det ) dinosaureskelett och andra lämningar efte den tiden .

Det som gjorde det hela så intressant var blandningen av riktigt ihopsatta skelett med information och artificiella rörliga dinosaurier som visualiserade hur dom fungerade .

Vet inte om alla var lika skräckinjagande direkt …. Den här krabaten hette Veronica .

I den konstgjorda delen med rörliga djur så var ljusshowen så grym ! Så coolt att få gå omkring bland djuren , även om jag hoppade till typ 10 ggr….😊

Vi drog vidare mot Kalmar Slott som är nån kilometer bredvid vår camping . Är man i Kalmar så är väl slottet ett måste liksom .

Eva kunde inte håla sej … Hon försökte avfyra några skott med kanonerna direkt vid ankomst i princip , omoget säger jag !

Själv höll jag på att bli dubbad till regent ganska så direkt vid ankomst . Jag fick helt sonika berätta att jag hade mitt liv i Gävle och abdikerade innan det blev nått knas , vänligt men bestämt ….

Om vi jämför med Borgholms Slott på Öland så är det här både större och rejält mycket mer efterhållet , kul att jämföra när dom ligger så nära varandra .

Det här slottet var tydligen 3 ggr större en gäng i tiden , ändå är det rejält mycket större än Borgholms slott nu med . En rätt imponerade plats måste jag säga !

Nu är det camping life resten av dagen !

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats