Snabb , enkel och nyttig mat som tar minimalt med tid | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Snabb , enkel och nyttig mat som tar minimalt med tid

När man som oss oftast är ute och far på en massa olika saker så blir matplaneringen viktig . Vill man äta bra och nyttig mat men inte har massa tid så får man vara kreativ och förbereda på olika vis .

Vi löser det ofta genom att på söndagar laga några rätter som vi kan äta under veckan . Ibland blir det hela rätter , andra gånger förbereder vi delar av rätter .

Det finns andra bra sätt att äta bra mat fast man inte kanske kan eller vill lägga mer tiden i sin snabba vardag . Det är att köra “skåprensningar” på det som blivit över , enklast är väl i form av tortilla wraps . Sen slänger man med lite grönsaker eller annat ifall det man har inte räcker .

En annan lösning är att göra i princip samma sak fast med en omelett som botten . Det smakar och känns som en helt annan rätt , det fast man inte lagt ner någon mer tid än att steka en omelett . Minimal insats fast man får bra och nyttig mat i ett nafs liksom .

Det här med wraps är också bra att ha med sej i väskan när man reser eller har bråttom till jobbet . Som mellanmål eller om man inte vet när man får sin lunch funkar det perfekt med . På så vis slipper man dra iväg för att leta restaurang när man är på platser där man inte hittar så bra eller har begränsat med tid .

Bra saker att ha på /i tortillas och omeletter :

Körfärsröra/sås

Chili con carne

Kyckling filéer

Grytor

Potatis

Ost (feta)

Korv eller skinkor

Kryddor du gillar

Ta det du hittar , vill du/ni ha det såsigare så ha på cremefraishe , nån kall sås , salsa eller vad som helst .

Håll det enkelt

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats