Mot Koh Chang  | Livet Som Oss

Livet Som Oss

Annons

Mot Koh Chang 

Upp vid 07:30 idag … Sen gick vi direkt till Barbados Terrace … För idag skulle vi minsann få plats där bland deras tre bord… Och givetvis gick det … Faktum är att vi var först 🙂

Efter frukost promenerade vi bort till Tony och Nueng , vi ville ju säga hejdå innan vi for . Nueng hade dock  tyärr tagit morgonbåten till Ban Phe , det var något viktigt möte som blev lite brådskande … Men hon hälsade och hoppades att vi skulle ses fler ggr …

Vi pratade och hängde med Tony ett tag innan vi begav oss till vår speedboat över till Ban Phe och sen gick vi till resebyrån för att få plats  i vår ” joined mini bus ” mot Koh Chang . Bussen gick 11:00 … Och 11:00 bara … Och på vanlig vis här hade vi inte ens kommit iväg klockan 11:30 …  Och vi har med åren lärt oss att spikade tider här betyder att “ambitionen är ” typ. Och det vanliga är att det tar några timmar till … Så när vi kom iväg 12:00 ( 60 min sen) så var vi i det närmaste på tid… Otroligt bra 🙂 
Och eftersom vi köpt “dom billiga biljetterna ” , dvs “joined mini van ” så var vi beredda på att få ha någons bagage i knät … Det finns aldrig plats i bagaget… Men när vi kom iväg fick vi reda på att vi minsann skulle iväg 30 min i minibussen och sen byta till en V.I.P buss ( en stor dubbeldäckare ) och åka hela vägen till Trat i den … Och det gick grymt bra … Stora men nedsuttna föredetta lyxsäten kändes som ett semilyxigt alternativ …:-) Inga väskor i knät … Ingen passagerare som somnat mot ens axel … Endast ett skinnsäte med ofungerande fjädring 🙂 I en välpolerad buss … Yta är allt 🙂
Framme i Trat så blev det ca 30 min väntan innan  en “shuttle bus ” tog oss dom 200 m ( klart man inte kan gå )  ner till båten … Båten är typ en öppen hangarbåt i rostigaste men högst fungerande ( undra om dom besiktas ) form … 30 riskfria minuter senare var vi på Koh Chang och sadlade på en songteaw ( pickupflak med tak ) till White Sand Beach ( white sands säger man här ) och Alina Resort . 

Rummen har sett bättre dagar , men är kaklade och helt ok . Vi kräver inte mer . Ok standard , varmt vatten i duschen , ac , dubbelsäng ( annars …) , och moskito fritt 🙂  . Med denna standard får du ju bra pris , helt kaklade rum , mitt på den lugnare delen av white sands och precis vid stranden … Vi valde pris utan frukost , då kan vi som vi brukar gå runt och leta och prova oss fram …. Precis som vi vill.

Efter i att vi sheckat in har vi igentligen bara gått omkring och ätit , köpt något linne  och insupit atmosfären … Jo vi har hunnit med att träffa några vi känner , bl.a. Nana som är en jättesnäll tjej som jobbar som frisör och nagelskupltris bl.a. Hon visade oss lite kort på sin lilla dotter som hunnit bli 1,5 år nu … Sen berättade hon att eftersom hennes kille är hemma med dottern så har han som hon sade ” gotten really fat ” 🙂 

Efter middag och lite lugn och ro så “scypeade” vi med barnen och mor och far … Dom hade det bra även om vintern gett dom lite influensa odyl …:-/  

Det var skönt att få se barnen en stund … Scype är grymt på det viset … Verkligen en grym uppfunning  <3  Men eftersom wi-fi är för segt i rummet ( få se om detta går iväg eller om det blir vid frukost ) så fick vi sitta precis vid resveptionen och gaffla och ha oss … Det tyckte personalen var kul 🙂

Natt nu alla i världen … Frun sover och det är min tur att göra det samma … Ta nu hant om varandra och ha det grymt ! Det ska vi göra med 🙂

PS / Går inte detta iväg så drar vi iväg det imorgon … Bilder blir vid tillfälle , just nu i rummet är det inte att tänka på … Då studsar garanterat hela inlägget !

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats